05 juni 2020

Update Natuur in het Dorp

Flyeren

Update Natuur in het Dorp

Met de uitbraak van het Coronavirus hebben we, zoals bij veel bedrijven het geval was, een aantal geplande en lopende acties moeten annuleren of on-hold moeten zetten. Gelukkig zijn we hier creatief mee omgegaan en zijn er ook nieuwe plannen bedacht die we nog wel konden uitvoeren.

Om toch bezig te blijven zijn we met het idee gekomen om te gaan flyeren. Dit houdt in dat we in een aantal gemeentes met een flyer de wijk in zijn gegaan waarbij we hebben gekeken naar kansrijke locaties voor onze doelsoorten. Op de flyer staat onder andere een simpel huis gedrukt waarop wij ter plekke de beste locaties voor de nestkasten kunnen intekenen. Het flyeren is natuurlijk wel “Coronaproof”. Wij gooien de flyers namelijk door de brievenbus en hoeven daardoor geen contactmoment te hebben met deelnemers. Op de flyer staat de link van de website waarop bewoners het nestkastje kunnen aanvragen die wij hebben aangevinkt. De flyeracties zijn erg enthousiast ontvangen met vele nieuwe aanmeldingen!

Naast het flyeren zijn er meerdere bezorgrondes geweest waarbij de nestkasten door projectmedewerkers aan huis zijn geleverd. Zo hebben toch veel bewoners hun kastje kunnen ophangen zonder de deur uit te hoeven gaan. 

Voortgang gemeenten

In een aantal gemeenten loopt het project al op z’n einde. Hier zijn de nestkasten al uitgedeeld. In sommige gevallen wordt hier ook nog in het najaar beplanting uitgedeeld. De gemeenten waar het project al zo goed als af is (of burgers zich niet meer aan kunnen melden voor kasten en beplanting) zijn Cuijk, Geertruidenberg, Goirle, Grave, Mill en st. Hubert, Rucphen, Sint Anthonis en Waalre. Binnen korte tijd zullen wij, als alles goed loopt, kastjes bezorgen in Asten, Someren, Landerd en Haaren. In de komende weken staan er nog meer flyeracties op de planning.

© Orbis natuur | landschap | klimaat